Utsnitt av Vigeland-skulptur / Detail of Vigeland sculpture

kart
Kart som viser Vigelandsparken og Vigeland-museet

Monolittplataet
Oversiktsbilde med utsikt fra Monolittplatået

Vigelandsparken er verdens største skulpturpark utført av en enkelt kunstner og er åpen døgnet rundt gjennom hele året. Den unike skulpturparken er Gustav Vigelands livsverk, med mer enn 200 skulpturer i bronse, granitt og smijern. Vigeland har også stått for design og arkitektonisk utforming av parken som strekker seg over 320 mål. Vigelands-anlegget ble i hovedsak ferdigstilt mellom 1939 og 1949.

De fleste skulpturene er samlet i fem større enheter langs en 850 meter lang akse: Hovedportalen, Broen med barneplassen, Fontenen, Monolittplatået og Livshjulet (se nedtrekksmeny for ytterligere informasjon).

Her kan du se en kort presentasjonsfilm om Vigelandsparken og museet

Virtuell reise i Vigelandsparken
Vigelandsparken er en av Norges mest populære turistattraksjoner. Det er nå mulig for alle å besøke skulpturparken, uansett hvor i landet man bor. I denne multimediapresentasjonen kan publikum reise fra hovedporten sydøst i Vigelandsparken til Livshjulet i den andre enden av parkens hovedakse, og underveis kan man finne informasjon om parken presentert gjennom tekst, lyd og foto.

Målgruppen er alle, både de som har planlagt et besøk i parken, de som har vært der og som ønsker mer informasjon i ettertid, eller de som ikke har anledning til å reise dit.

Klikk her for å besøke Vigelandsparken virtuelt.

Den virtuelle reisen er produsert av Movinpics AS for Frognerparkens Venner. Vigeland-museet har bistått i utformingen og med innhold.
© Vigeland-museet / Nobels gate 32 / N-0268 Oslo / tel. +47 23 49 37 00 / postmottak.vigeland <at> kul.oslo.kommune.no


Webdesign ©2016-17 Web Norge