Fra museet / From the museum

Vigeland var ekstremt produktiv, og plassmangelen ble med årene prekær i atelieret på Hammersborg. Det som imidlertid gjorde flytting av Vigelands atelier helt nødvendig var kommunens planer om å rive hele den gamle bebyggelsen på Hammersborg. 

I 1919 ble det bestemt at kommunen skulle reise et nytt atelier for Vigeland på Frogner. Den endelige kontrakten ble undertegnet i februar 1921. Det fremgikk i kontrakten at kommunen skulle overta alle Vigelands kunstverk mot at kunstneren fikk disponere atelieret resten av sitt liv. Det ble også bestemt at atelieret senere skulle tjene som museum for Vigelands arbeider, og at det skulle bygges en leilighet til kunstneren i bygningens 3. etasje. 

Det skulle ta ti år før bygget var ferdig, men allerede høsten 1923 kunne Vigeland ta deler av det nye atelieret i bruk.

I 1924 flyttet Vigeland inn i leiligheten på Frogner. Her levde han et stille og regelmessig liv sammen med sin kone Ingerid, som han hadde inngått ekteskap med i 1922. Han gikk fullstendig opp i sitt arbeid og var sjelden ute blant folk. Om kvelden satt han helst i biblioteket, hvor han tegnet, leste eller skar tresnitt. Vigeland bodde på Frogner til sin død i 1943
© Vigeland-museet / Nobels gate 32 / N-0268 Oslo / tel. +47 23 49 37 00 / postmottak.vigeland <at> kul.oslo.kommune.no


Webdesign ©2016-17 Web Norge