Fra museet / From the museum

Monolittsalen i Vigeland-museet
Monolittsalen i Vigeland-museet

Fontenesalen i Vigeland-museet
Fontenesalen i Vigeland-museet<

Vigeland-museets samling er et resultat av en enestående kontrakt opprettet mellom Gustav Vigeland og Oslo kommune i 1921: Byen skulle få alt billedhuggeren hadde skapt, og kom til å skape, mot at kommunen bygde et atelier som senere kunne tjene som museum for Vigelands kunst.

Museet, som ble bygget i 1920-årene, ble tegnet av arkitekt Lorentz Ree. Bygningen er et av Norges fineste eksempler på nyklassisistisk arkitektur.

På få arbeider nær, inneholder samlingen hele Vigelands kunstnerskap med rundt 1 600 skulpturer, 12 000 tegninger og 400 tresnitt. Samlingen inneholder skulpturer i gips, bronse, granitt og marmor, i tillegg til tegninger, pasteller, tresnitt, smijernsarbeider og treskjærerarbeider.

Her finnes blant annet originalgipsene til Vigelands berømte personmonumenter og byster, samt gipsmodellene til Vigelandsparkens monumentale bronse- og granittskulpturer. Vigeland-museet er også Vigelands tidligere bosted. Leiligheten i 3. etasje er bevart med det originale interiøret fra 1920-tallet.
© Vigeland-museet / Nobels gate 32 / N-0268 Oslo / tel. +47 23 49 37 00 / postmottak.vigeland <at> kul.oslo.kommune.no


Webdesign ©2016-17 Web Norge