Vigeland i atelieret / Vigeland in his studio

De fleste forbinder Gustav Vigeland med skulpturer, men han arbeidet også med flere andre materialer. Da det nye atelieret med leilighet ble bygget i 1920-årene på Frogner (dagens Vigeland-museum), ønsket Vigeland selv å designe innredningen med tilhørende duker, puter og tepper. Broderiene og vevnadene ble i hovedsak utført av hans kone, Ingerid Vigeland og de finnes fremdeles som en del av interiøret i leiligheten.

Etter hans død i 1943, ble både innbo og klær tatt vare på. Foruten Vigelands designede tekstiler, finnes blant annet møbler, gardiner og sengetepper. I tillegg består samlingen av en del private klær som dresser, skjorter, skjortekrager og mansjetter, jakker og arbeidsfrakker.

I forbindelse med rehabiliteringen av museet, vinteren 2010-2011, har tekstilene blitt gjennomgått på nytt og oppbevaringsforholdene er forbedret. Fra Vigelands leilighet ble tekstilene pakket i midlertidige esker og tatt inn til konserveringsatelieret. Her blir hver enkelt gjenstand undersøkt og registrert med inventarnummer og foto, samt en konserveringsrapport med beskrivelse og vurdering av tilstanden. Det blir også notert forslag til eventuell behandling. Alle tekstilene rengjøres med støvsuging før de pakkes i egnete esker med syrefritt silkepapir. Når museet står klart, er de klare for å legges i nye hyller i magasin.

Webdesign ©2016-17 Web Norge